Meet Sam

We stellen je graag voor aan ons team. Dit keer Sam, security specialist bij het SOC van Defenced.

Wie is Sam?

Ik ben 25 jaar, woon in Tilburg en ben recent gestart als cybersecurity specialist bij Defenced. Hiervoor studeerde ik aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar ik zowel mijn bachelor Computer Science als mijn master Information Security Technology behaald heb.

Waarom heb je voor Defenced gekozen?

In mijn werk naast mijn studie had ik al ondervonden dat ik graag werk bij een klein bedrijf. Om ook de andere kant gezien te hebben heb ik mijn afstudeeronderzoek gedaan bij een wat groter bedrijf. Ik merkte dat ik toch het familiegevoel en de voordelen van korte lijntjes mistte. Na het afstuderen ging ik dus verder op zoek. Toen ik Defenced tegenkwam was ik al gauw verkocht. Een klein bedrijf met slimme koppen en vooruitstrevende technologie. Ik houd daarnaast ook van de startup cultuur: als iets niet werkt doen we het morgen gewoon anders. Het brede pakket cybersecurity wat Defenced aanbiedt aan klanten stelt mij ook in staat om van meerdere onderwerpen te proeven om te kijken wat het beste bij mij past en waar ik mij het liefst nog verder in specialiseer.

Hoe gaat het nu?

In een woord: goed! Het ontvangst van collega’s had niet beter gekund. Ik hou ervan dat er gewerkt wordt op vertrouwen en dat daar veel vrijheid bij zit. Als je ziet wat beter kan, dan pak je dat op en zet je je daarvoor in zonder dat je weerstand ervaart. Ik word ook steeds beter in tafelvoetbal (vind ik zelf dan).

Waar hou je je naast Defenced mee bezig?

Als cybersecurity specialist ben je denk ik impliciet ook wel een computer nerd. Wij noemen dat zelf “hobby’en”, bijvoorbeeld knutselen aan home automation. Daarnaast ben ik thuis-barista, houd ik van wijn waar ik ook de SDEN2 “wijnoorkonde” voor gehaald heb en speel ik liever bordspellen met vrienden dan videogames. Ik ben ook hobby fotograaf en maak het liefst foto’s van de natuur tijdens het wandelen op vakantie. Tot slot ben ik een tropisch-water duiker, wat niet meer inhoudt dan dat ik het water in Nederland te koud vind om te duiken. De mooiste plekken tot nu toe zijn Bonaire, Bali en Australië!

Start met een goed gesprek.