OT-Security.

Defenced biedt geavanceerde OT-sensoren en diensten waarmee industriële bedrijven een goed beeld krijgen van kwetsbaarheden en risico’s in hun OT-omgeving. Zo zijn ze in staat om de OT-omgeving optimaal te beveiligen.

Ben je bezorgd over:

  • Verouderde OT
  • Dreigingen die bedrijfsprocessen stil weten te leggen
  • Wachtwoordmanagement
  • Kennis van cyberdreigingen van jouw medewerkers

Risico’s van slecht beveiligde OT
Veel industriële bedrijven onderschatten de gevaren die samenhangen met de aanwezige hardware en software die alle processen op de werkvloer aanstuurt.

Verouderde OT-omgeving
OT is vaak verouderd en voldoet niet aan moderne eisen op het gebied van cybersecurity. Een slecht beveiligde en verouderde OT-omgeving brengt een aantal risico’s met zich mee. Hackers kunnen toegang krijgen tot gewilde intellectuele eigendommen en ook het versleutelen van data is mogelijk.

Het is daardoor mogelijk om bedrijfsprocessen stil te leggen. Dat kost enorm veel geld en werkt door in de gehele keten. Niet alleen productieprocessen staan stil, ook de distributie van goederen en diensten kunnen worden gehinderd. Alleen tegen betaling van een grote som geld zullen hackers een sleutel geven waarmee bestanden zijn te ontsleutelen.

Wachtwoorden delen
Daarnaast zien we in de praktijk dat medewerkers op de werkvloer hetzelfde wachtwoord delen. Dit wachtwoord is vaak gemakkelijk te onthouden (en daardoor ook gemakkelijk te raden of te kraken d.m.v. een brute-force attack).

Defenced biedt geavanceerde OT-sensoren en diensten waarmee industriële bedrijven een goed beeld krijgen van kwetsbaarheden en risico’s in hun OT-omgeving. Zo zijn ze in staat om de OT-omgeving optimaal te beveiligen.

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Maak dan vrijblijvend een afspraak met ons team, we denken graag met je mee.

Cybersecurity-beleid in beeld.

Plan nu een whiteboard sessie met ons in. Binnen een dagdeel hebben we de het huidige security status in beeld en kunnen we een roadmap voor verbetert cybersecurity-beleid samenstellen met de juiste prioritering.

Blogs.

Team

Defenced is Great Place to Work

Wellicht heb je het al gezien op de website of op onze online uitingen; wij zijn gecertificeerd Great Place to Work® (GPTW). Maar wat is dit nu eigenlijk? En waarom streven wij hiernaar?

Lees meer

Start met een goed gesprek.