IoT-Security.

IoT is ons specialisme. Zet ons in om jouw IoT-netwerk grondig door te lichten en laat ons zwakke plekken isoleren. Zo minimaliseren we de kans dat hackers en cybercriminelen via IoT-devices toegang krijgen tot jouw netwerk.

Wil je:

  • Het IoT netwerk in kaart brengen?
  • Verzekerd zijn van een modern en beveiligd netwerk?
  • Weten welke devices je in de toekomst wel of niet kunt aanschaffen?

Groei in IoT-devices
We zien steeds vaker toepassingen van Internet of Things (IoT), zowel privé als op de werkvloer. IoT-devices zijn snel aangeschaft en kunnen soms in slechts enkele minuten al waarde toevoegen aan jouw organisatie. Ze zijn snel geïnstalleerd en gemakkelijk te bedienen. Het aantal IoT-devices in gebruik is al enorm en zal de komende jaren alleen maar toenemen. Dit betekent ook dat het aantal aanvallen zal stijgen.

Waarom vragen IoT-devices om extra aandacht?
Er zijn door massaproductie veel (goedkope) IoT-apparaten op de markt. Ze zijn veelal onveilig door een slechte architectuur en de onmogelijkheid om firmware te updaten. Is de firmware wel te updaten, dan vergeten bedrijven dat vaak te doen, net als het veranderen van het standaardwachtwoord dat toegang tot deze apparaten geeft.

IoT-apparaten van bekende merken zijn overigens niet per definitie veiliger. Hoewel de A-merken over het algemeen betrouwbare IoT-devices leveren, worden ook hier regelmatig kwetsbaarheden in ontdekt. Daarnaast kunnen veilige IoT-devices onveilig worden doordat ze zonder extra configuratie in het netwerk zijn geplaatst.

IoT-devices zijn aantrekkelijk voor hackers
IoT-devices zijn veelal rechtstreeks verbonden met het centrale bedrijfsnetwerk. En juist dat maakt ze zo aantrekkelijk voor cybercriminelen. Het loont dus de moeite om te zoeken naar kwetsbaarheden in deze apparaten. Via een onbeveiligd device kan een cybercrimineel toegang krijgen tot andere onderdelen van het bedrijfsnetwerk.

IoT is ons specialisme
IoT Security is één van de pijlers van de dienstverlening van Defenced. We weten als geen ander waar de zwakke plekken in deze IoT-devices zitten. Voorkomen is beter dan genezen en daarom is Defenced jouw ideale partner voor het objectief en grondig doorlichten van jouw IoT-netwerk. We isoleren de zwakke plekken en minimaliseren de kans dat hackers en cybercriminelen via IoT-devices toegang krijgen tot jouw netwerk. Wil je meer weten over onze dienstverlening? Maak dan vrijblijvend een afspraak met ons team, we denken graag met je mee.

Inzicht in kwetsbaarheden
Het in kaart brengen van kwetsbaarheden van IoT-netwerken doen we door middel van een eigen sensor, die we met jouw netwerk verbinden. Deze sensor geeft in een overzichtelijke rapportage aan welke IoT-devices kwetsbaarheden bevatten. Deze oplossing is gemakkelijk en snel uit te voeren en levert direct resultaat op. Meer weten?

Neem contact met ons op

Cybersecurity-beleid in beeld.

Plan nu een whiteboard sessie met ons in. Binnen een dagdeel hebben we de het huidige security status in beeld en kunnen we een roadmap voor verbetert cybersecurity-beleid samenstellen met de juiste prioritering.

Blogs.

Team

Defenced is Great Place to Work

Wellicht heb je het al gezien op de website of op onze online uitingen; wij zijn gecertificeerd Great Place to Work® (GPTW). Maar wat is dit nu eigenlijk? En waarom streven wij hiernaar?

Lees meer

Start met een goed gesprek.